Håkan älskar Anna

Jag Håkan älskar Anna och det hoppas jag vare sig hon eller någon annan tvivlar på. Det vill jag såklart även göra klart för Google. Så när någon googlar ”Älskar Håkan Anna?” så ska detta inlägg vara cementerat på Googles förstaplats, ja någon annanstans hör det inte hemma. Nu har Google visserligen devalverat förstaresultatet ytterligare, men en förstaplats är ibland verkligen en förstaplats. Denna devalvering innebär att Google numera visar fyra annonser istället för tre ovanför det organiska sökresultatet. De har visserligen som ”kompensation” tagit bort annonsresultaten till höger om det organiska, men klickade någon verkligen där?

Håkan Älskar Anna

Älskar Håkan Anna? Så klart!

Om det nu är Googles önskan att det måste vara mer text för att detta sökresultat ska cementeras, ja då får det väl bli så att jag skriver mer text. Det finns olika rekommendationer för textmängden men SEO-verktyg som Yoast rekommenderar 300 ord, jag skulle vilja rekommendera minst fem hundra ord och för vissa sidor ännu mer. Det finns självklart andra saker som är minst lika viktiga, det är inget hokus pokus. Skapa webbplatser som funkar i olika enheter, som delas och läses av andra och som tillför någonting på nätet. Visa att du som äger webbplatsen är en riktig människa (eller företag) och se till att uppfylla så många kvalitetsregler som möjligt. Vilka som finns är Google ganska öppna med. Denna sökmotor lever ju på att leverera bra sökresultat, för det är ju det som är avgörande för att vi ska googla på Google istället för Bing eller Yahoo. I Sverige är Googles marknadsandelar nog 97-98%, men i USA har denna andel varit 20% lägre.

Google bestämmer visserligen förutsättningarna och spelreglerna för vilken webbplats som ska ranka, men exakt vad som ska synas i toppen är inte i Googles makt. Visserligen en sanning med modifikation nu i samband med att Google infört en fjärde annons ovanför det riktiga sökresultatet.

Så nu hoppas jag att det inte finns någon tvivlare, Håkan älskar Anna, inte vilken som helst utan Anna Isidorsson.